Σόφια Οδοντιατρική

Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (Medical University o fSofia) ιδρύθηκε το 1917 από τον Τσάρο Φερδινάνδο Α’ ως πανεπιστημιακή σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας "Άγιος Κλήμεντος Οχρίδας". Το 1950, αποσχίστηκε από το υπόλοιπο Πανεπιστήμιο και μετασχηματίστηκε σε Ιατρική Ακαδημία με δύο σχολές: Ιατρική και Οδοντιατρική. Το 1951, δημιουργείται η Φαρμακευτική Σχολή και μετά από μια σειρά διοικητικών μεταρυθμίσεων το 1995, η Ακαδημία μετεξελίσσεται σε Ιατρικό Πανεπιστήμιο. Το 2001, δημιουργείται η Σχολή Δημόσιας Υγείας μετά από τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας (πρώην Σύμφωνο Σταθερότητας για την Ν.Α. Ευρώπη) και την συνεργασία με επιφανή ιδρύματα της Ε.Ε. και το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σήμερα, το διεθνούς φήμης Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά, ακαδημαϊκά και επιστημονικά κέντρα στην Ευρώπη στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης, αποτελούμενο από 4 σχολές και ένα διοικητικό τμήμα.

Kύκλος μαθημάτων Έναρξη μαθημάτων Ετήσια Δίδακτρα (€)
Οδοντιατρική (Αγγλικά) Οκτώβριος 8.000
Οδοντιατρική (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 7.000
Ειδικότητα (Βουλγαρικά) Οκτώβριος 6.200
Διδακτορικό (Αγγλικά, Βουλγαρικά) Οκτώβριος 5.000
Ελάχιστα συνολικά έξοδα διαβίωσης 500 €/ μήνα
Τρόφιμα 250-300 / μήνα
Ξενώνας 50-80 / μήνα
Ενοικίαση ενός ιδιωτικού διαμερίσματος 180-300 / μήνα
Δωμάτιο σε ένα ιδιωτικό διαμέρισμα 70-100 / μήνα
Σπουδαστική ταξιδιωτική κάρτα 5-10 / μήνα

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με πληθυσμό 1.2 εκατομμυρία κατοίκους περίπου. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας και περιστοιχίζεται βόρεια από τη Βαλκανική Οροσειρά, Ν.Α. από το όρος Λόζεν, νότια από το όρος Βιτόζα και Ν.Δ. από το όρος Λάϊουλιν σχηματίζοντας τρία ορεινά περάσματα που ενώνουν την Αδριατική με την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος. Η πόλη της Σόφιας διασχίζεται από έναν μεγάλο αριθμό ποταμών.
Η μακραίωνη ιστορία της Σόφιας αρχίζει ήδη από τους αρχαίους χρόνους, οπότε και αποτελούσε αποικία θρακικών φύλων. Το σημερινό της όνομα το έλαβε μετά την απελευθέρωσή του βουλγαρικού λαού από τον τουρκικό ζυγό (1879), οπότε και αντικατέστησε την παλαιά σλαβική της ονομασία (Σρέντετς). Η πόλη ονομάστηκε αρχικά Σόφια από την βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ος αιώνας) τον 14ο αιώνα, η επίσημη βάπτισή της όμως έγινε στα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η Σόφια βομβαρδίστηκε από τους Συμμάχους και κατόπιν πέρασε στα χέρια της Σοβιετικής Ένωσης. Απελευθερώθηκε το 1989.
Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα αυτής είναι ο ναός του Αγίου Αλέξανδρου Νιέφσκι (ολοκληρώθηκε το 1912), η Εθνική Πινακοθήκη της Βουλγαρίας (που στεγάζεται στα παλαιά βασιλικά ανάκτορα), η ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου (13ος αιώνας), η βασιλική της Αγίας Σοφίας (6ος αιώνας), η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου (αρχικά κτισμένη από τους Ρωμαίους τον 4ο αιώνα, αλλά διάσημη για τις μεσαιωνικές τοιχογραφίες της, οι παλαιότερες από τις οποίες χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα), η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (1930-1940), η λεωφόρος «Τσαρ Οσβομποντίτελ» (όπου βρίσκονται πολλά από τα πνευματικά κέντρα της Σόφιας) και το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού (εγκαινιάστηκε το 1981).

ΕΓΓΡΑΦΗ

Απαιτείται ένα τυπικό τεστ εισόδου στη Βιολογία και στη Χημεία. Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο είναι άμεση και επιτυγχάνεται ουσιαστικά με το απολυτήριο του Λυκείου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Αίτηση Πανεπιστημίου
  • Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου με σφραγίδα Χάγης
  • 1 φωτογραφία διαβατηρίου
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας
  • Την πλήρη ενημέρωση των υποψηφίων και των γονέων τους για τις δυνατότητες φοίτησης στα ξένα Πανεπιστήμια καθώς και την παροχή συμβουλών που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή του σπουδαστή. Για το σκοπό αυτό γίνονται προκαθορισμένες παρουσιάσεις στα γραφεία μας με χρήση Διαδραστικού πίνακα ή μέσω Skype για όσους δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

  • Την συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια καθώς και τη συγκέντρωση και μετάφραση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην Αγγλική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας του Πανεπιστημίου.

  • Φροντίζουμε για την επιτυχία του υποψήφιου σπουδαστή στο τεστ εισόδου (εάν υπάρχει) μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που παρέχονται στο Κέντρο μας κατά την θερινή ή χειμερινή περίοδο, ανάλογα με τo χρόνο έναρξης του A' εξαμήνου σπουδών.

  • Παρέχουμε σειρά μαθημάτων της αντίστοιχης γλώσσας της χώρας του Πανεπιστημίου, προκειμένου οι σπουδαστές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής κατά το πρώτο διάστημα της διαμονής τους και προαιρετικά ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσας, με έμφαση στην ορολογία, για όσους δεν έχουν ‘‘πολύ καλή’’ γνώση αυτής και πρόκειται να εγγραφούν σε Αγγλόφωνα τμήματα Πανεπιστημίων.

  • Παρέχουμε μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας του Πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να φοιτήσει ο υποψήφιος, για όσους πρόκειται να εγγραφούν σε μη Αγγλόφωνα προγράμματα ή ακολουθούν τη διαδικασία εγγραφής σε προπαρασκευαστικό έτος, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

  • Αναλαμβάνουμε την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους, την εξεύρεση στέγης (Φοιτητική εστία ή κατοικία), την εγκατάσταση και τον εγκλιματισμό τους στο νέο περιβάλλον καθώς και την διεκπεραίωση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων.

  • Κατά την διάρκεια των σπουδών και μέχρι την αποφοίτηση τους παρακολουθούμε την Ακαδημαϊκή πορεία των σπουδαστών και παρέχουμε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή υποστήριξη χρειαστεί.

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξασφαλίζουμε φοιτητικό δάνειο χωρίς εγγυητή, μέσω Βουλγαρικών Τραπεζών, για το συνολικό ύψος των διδάκτρων.
Το Αγγλόφωνο τμήμα της Οδοντιατρικής οδηγεί σε MSc διάρκειας 6 ετών και οι απόφοιτοι έχουν το πλεονέκτημα της απόκτησης ειδικότητας από αυτές που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Διδάσκεται στα Βουλγαρικά πρόγραμμα Ιατρικής (MSc: 6 έτη σπουδών). Διδάσκεται στα Βουλγαρικά πρόγραμμα Οδοντιατρικής (MSc: 6 έτη σπουδών). Για τα Βουλγαρόφωνα προγράμματα απαιτείται η παρακολούθηση προπαρασκευαστικού έτους που μπορεί υπό προϋποθέσεις να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστημιακά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. το 2007. Οι απόφοιτοι μπορούν να πάρουν άμεσα άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Παροχές

Χαμηλά
Δίδακτρα
Καθοδήγηση
για την επιλογή
Ειδικότητας
Αναγνώριση
των πτυχίων
(από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
Πλήρης Υποστήριξη
στην Μετεγκατάστασή σου